Herentals Fietst-Feest kan niet zonder de tomeloze inzet van heel wat vrijwilligers. Ze doen hun werk nog altijd met de glimlach. Ook al hoorden we woensdagnamiddag nog een ongelooflijk 'miljaardedju'.

Die 'miljaardedju' is alvast dé Herentals Fietst-quote. Gezonde stress, het moet kunnen. Het personeel van de stadsdiensten draait tijdens Herentals Fietst-Feest met de glimlach twee dagen overuren. Al moet zelfs een signalisatiesticker minitieus aangebracht worden.

We sprokkelden nog enkele interessante Herentals Fietst-weetjes bij elkaar:

- Bij de profs geen Jan Bakelants of Nick Nuyens. Bakelants let zelf op zijn budget want moet teveel aan de belastingen dokken, Nuyens paste niet in het budget van de organisatoren.

-Duivel-doet-al Bert Veris moet het sleuren met kabels allerhande dit jaar aan anderen overlaten. Hij verzwikte zijn voet en zit in het gips, bedient zich van krukken. Gelukkig kan hij de techniek nog wel doen.

- Herentals heeft een uniek criterium. Het is zowat het enige criterium in Vlaanderen waar de renners elk jaar een nieuw wegdek krijgen voorgeschoteld.

- Voor het criterium van donderdag zijn er in het wegdek voor de Bovenpoort de lichtjes in het wegdek met oranje stickers beplakt. Om de Nederlander Lars Boom te plezieren?

- Er is tijdens Herentals Fietst-Feest heel wat randanimatie. Drankstandjes worden bemand door vrijwilligers van de Herentalse verenigingen. Een bezoekje aan de drankstand van HYC en de KWB is zeker de moeite waard.

- De cafébazin van het door brand geteisterde café 't Zonneke pakt uit met twee cafétogen voor haar café op het Kerkplein.